Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κυβέρνηση ΜΑΙΜΟΥ..στον ρόλο του μπράβου ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ...


Την Παρασκευή το φορολογικό-Θα το εγκρίνει πρώτα, την Πέμπτη, το Eurogroup!!

Την ίδια στιγμη που πλαισιώνεται ο Σαμαρας από Γραμματεία με θητεία μεγαλύτερη από την δική του και αρμοδιότητες όλες τις δίκες του μια ακόμη ένδειξη επικυριαρχίας έρχεται να μας πείσει ότι...
οι μετέχοντες στην τρικοματικη κυβέρνηση είναι αχυράνθρωποι που η ματαιοδοξία τους οδηγεί να απολαμβάνουν του ψεύτικους τίτλους που του παραχώρησαν οι Γερμανοί…
Σήμερα μάθαμε ότι Το φορολογικό Θα ανακοινωθεί την Παρασκευή αφού το εγκρίνει πρώτα, την Πέμπτη, το Eurogroup.
Ανάσες πήρε το υπουργείο Οικονομικών, παίρνοντας την άδεια του Eurogroup να καταθέσει το νέο Φορολογικό τη Παρασκευή, καθώς διαβεβαίωσαν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών θα πάρει μαζί του στο Eurogroup της Πέμπτης το κείμενο των διατάξεων, προκειμένου να ενημερώσει τους ομολόγους του και να πάρει την έγκριση καθώς και τις όποιες παρατηρήσεις για τις προβλέψεις του.
Πριν από........ τις διαβεβαιώσεις προς τον κ. Στουρνάρα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με ενδεχόμενη καθυστέρηση, είχε προηγηθεί αγώνας δρόμου από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να κατατεθεί το νομοσχέδιο ακόμα και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, καθώς το τελευταίο που ήθελε ο υπουργός ήταν να «κολλήσει» η δόση λόγω της αδυναμίας των υπηρεσιών να ολοκληρώσουν εγκαίρως το κείμενο των διατάξεων.

Με βάση τα όσα συμφώνησαν το υπουργείο Οικονομικών με τα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο αλλάζουν όλα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Η κλίμακα προβλέπει μόλις τρία νέα κλιμάκια- αντί των 8 που υπάρχουν σήμερα- με πρώτο συντελεστή 21% αντί 10% που ισχύει σήμερα. Επιπλέον, καταργείται το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, με «ψαλίδισμα» της από τις 18.000 ευρώ και «εξαφάνιση» της από τις 43.000 ευρώ και πάνω.
Επιπλέον, καταργείται το αφορολόγητο των παιδιών και αντικαθίσταται από ειδικά επιδόματα, με μεγάλους χαμένους τους πολύτεκνους με εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ. Με το νομοσχέδιο έρχεται και το τέλος των φοροαπαλλαγών, που έως τώρα λειτουργούσαν ως «μαξιλάρι» έναντι των επιβαρύνσεων που έφερναν κάθε τόσο οι αλλαγές στη κλίμακα.
Ακόμα και η πρόβλεψη για έκπτωση φόρου 10% για ιατρικές δαπάνες καθίσταται «κενό» γράμμα, καθώς θα χορηγείται μόνο στο μέρος των δαπανών που δεν θα καλύπτονται από Ταμεία- ασφαλιστικές εταιρίες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι για εισόδημα 15.000 ευρώ θα δίνεται έκπτωση φόρου μόνο εφόσον η δαπάνη που βαραίνει «καθαρά» τον μισθωτό υπερβαίνει τα 750 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ η αντίστοιχη «καθαρή» δαπάνη πρέπει να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, για εισόδημα 25.000 ευρώ τα 1.250 ευρώ.
Στις αλλαγές που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται η αποσύνδεση της συλλογής των αποδείξεων από τη νέα μορφή του αφορολογήτου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η παροχή κινήτρων για στοχευμένες δαπάνες. Οσον αφορά, πάντως, στα εισοδήματα του 2012 που θα φορολογηθούν το 2013, θα ισχύσει το σημερινό καθεστώς, δηλαδή θα απαιτηθούν αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος, έτσι ώστε να λαμβάνεται υπόψιν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, με “ποινή” 10% στη διαφορά του απαιτούμενου ύψους αποδείξεων με τις αποδείξεις που θα υποβάλει ο φορολογούμενος.
papaioannou-giannis.net 
laleipouli 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP